Test Marshall Uxbridge

Marshall Uxbridge

Liten nätverkshögtalare

av Markus Dahlberg #Hörlurar och headset #Marshall
8.7

Marshall fortsätter att föra arvet från företagets klassiska förstärkare vidare. Lilla Uxbridge ser ut precis som den ska, även om de runda vreden av mässing har ersatts av långsmala tryckknappar, dock fortfarande i samma metall. Högtalaren har fått sitt namn efter den stadsdel i London där Marshall sålde sina första förstärkare.

Uxbridge ansluts till ett trådlöst nätverk. Den har stöd för AirPlay 2 och Chromecast och den fungerar även tillsammans med Googleassistenten. I iOS fungerar den direkt som en högtalare i nätverket, i en Androidenhet måste först appen Google Home installeras.

Vi har aldrig stött på en smidigare högtalare än Uxbridge. Väl installerad är den alltid redo i exempelvis Spotify. Det är bara att markera den bland tillgängliga högtalare för att den ska börja spela.

För att vara så pass liten låter Uxbridge riktigt bra. Vi har provat den utomhus under ljumma sommarkvällar och som källa för bakgrundsmusik fungerar den perfekt. Det går att dra på ljudvolymen, men det är i de låga och mellanhöga nivåerna som Uxbridge trivs bäst.

Ljudbilden är sansad med rimligt kraftfull bas och överlag fint ljud. Det hörs förstås att högtalaren är liten, men ljudet överraskar ändå. På ovansidan finns det reglage för att justera diskant, bas och ljudvolym.

Ett par detaljer stör: Det finns ingen audioingång, allt ljud måste alltså skickas trådlöst via nätverket eller Bluetooth, och mitt på baksidan sticker tyvärr elkontakten rakt ut. Det gör att högtalaren inte kan stå dikt an mot en vägg. Något batteri finns inte i Uxbridge.


+ Liten
+ Enkel att använda
Ingen audioingång

Läs mer om Marshall Uxbridge


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En trevligt och mycket lättanvända högtalare som låter rimligt bra med tanke på storleken.

Specifikationer

Märke
Marshall
Frekvensområde
54 - 20000 Hz
Anslutning
Wi-Fi 5, Chromecast, AirPlay 2 Bluetooth 4.2
Vikt
1,39 kg
Övrigt
Röststyrning med Googleassistenten