Sony SRS-XB3

Sony SRS-XB3

Portabel Bluetooth-högtalare med djup bas

av #Högtalare #Sony
8.8

Orden Extra Bass tar upp mycket plats på lådan som Sony SRS-XB3 ligger i. Det är ett löfte om fylligt ljud i en liten portabel högtalare.

Extra bas-funktionen är aktiverad från början när vi kopplar in högtalare för första gången. Utan funktionen blir ljudet tunt och platt. Extra Bass tillför musiken en fyllighet, mer diskant och högre ljudstyrka. Även om funktionen framstår som något av en gimmick fungerar den verkligen och ljudet är bland det allra bästa som finns i ett par högtalare av den här typen och i den här prisklassen.

Sony SRS-XB3 kan ligga ner eller stå upprätt. Det senare kan lyfta ljudet en aning om man själv står upp. Det går att ladda mobilen via högtalaren med en microUSB-kabel. Högtalaren själv kan inte laddas med samma kabel eftersom det följer med en separat strömförsörjning. Detta kan verka trist, men eftersom det inbyggda batteriet räcker i bortåt ett dygn är det inget problem. För att spara på strömmen stängs högtalaren automatiskt av om anslutningen till mobilen bryts.

Det är lätt att ansluta en mobil eller pekdator till SRS-XB3 via Bluetooth och NFC. Gillar du sladdar finns det även en vanlig 3,5-millimeters ljudingång.

Det finns även en inbyggd mikrofon eftersom det går att svara på inkommande samtal via högtalaren. Om det ringer är det bara att trycka på en knapp, så stängs musiken av samtidigt som man svarar på telefonsamtalet.

Sony SRS-XB3 kan köpas här via Prisjakt.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Sony SRS-XB3 är välbyggd och tål vattenstänk (IPX5). Ljudet är riktigt bra och högtalaren är en bra balans mellan pris, kvalitet och mobilitet.

Specifikationer

Märke
Sony
Anslutning
Bluetooth, 3,5 mm telepropp
Vikt
0,9 kg
Mått
21,1 x 8,0 x 8,3 cm
Batteritid
Max 24 timmar