Sony SRS XB2

Sony SRS-XB2

Vattentätt och bärbart ljud

av #Högtalare #Sony
8.0

Numera är vi vana vid att kunna spela musik överallt. Ska flera lyssna samtidigt på annan plats än hemma vid stereon är en medtagbar Bluetooth-högtalare ett bra alternativ för att spela upp musik från mobiltelefonen.

Från Sony kommer denna vattentåliga lilla högtalare som både är välbyggd och lätt att ta med. Den är enkel att använda, särskilt om mobilen stödjer NFC. Då är det bara att hålla telefonen nära högtalaren för att de två ska paras ihop. Det går förstås att para ihop enheterna på vanligt sätt via Bluetooth-inställningarna i telefonen.

Högtalaren ger riktigt bra ljud med imponerande styrka med tanke på det lilla formatet. De små högtalarelementen ger ett nyanserat ljud och de tål att spelas högt. Däremot blir ljudet snabbt burkigt och underligt när den inbyggda bass boost-funktionen aktiveras.

Batterierna räcker för att driva högtalaren i hela tolv timmar. De räcker alltså för en heldag på stranden eller under hela kräftskivan. Eller varför på badkarskanten under ett välgörande skumbad på fredagskvällen?

SRS XB2 Bluetooth finns i färgerna rött, blått och svart, så ingen behöver klaga på att alla högtalare måste vara svarta.

Omdöme

En Bluetooth-högtalare som passar lika bra till kräftskivan som på badkarskanten. Bra ljud generellt, men den inbyggda basförstärkningen är inget vidare.

Specifikationer

Märke
Sony
Anslutning
Bluetooth, NFC, miniUSB, hörlurar
Utgångeffekt
9 w
Vikt
481 gram
Mått
6,5 x 19,1 x 6,2 cm
Batteritid
12 timmar
Övrigt
Högtalarelement: 2x 1,65 tum. Kodekar: AAC, LDAC, SBS