TomTom Runner 2 Cardio + Music

TomTom Runner 2 Cardio + Music

Gps-klocka med många funktioner för löpning, cykling, simning och andra sportaktiviteter.

av #Diverse #TomTom
8.8

Har du som så många av oss andra svårt att leta upp joggingskorna kan musik i öronen, olika träningsprogram och noggrann mätning av dina aktiviteter vara kraftigt motiverande. Detta och mycket annat får vi med TomToms gps-klocka Runner 2 Cardio + Music.

Detta är mycket mer än bara ett simpelt tränings-ur. Klockan mäter pulsen vid handleden för att man ska kunna arbeta i olika pulszoner under träningen, till exempel uthållighet, snabbhet och kaloriförbränning. Klockan fungerar lika bra till löpning som för cykling eller simning och på löpbandet eller under styrketräningen. På den lilla skärmen är det lätt att följa med i avstånd, tempo, tid och antal förbrända kalorier.

Klockan kan även rymma upp till 500 låtar för att man inte ska behöva släpa med sig mobiltelefonen för att lyssna på uppiggande musik under träningen. Detta kräver dock ett par hörlurar som kan anslutas via Bluetooth.

Det är klokt att uppdatera Runner 2 direkt. Det sker via programmet TomTom MySports, som även används för att slå på aktivitetsmätningen. I webbläsaren går det att se alla detaljer från träningen och bland annat följa joggningsrundan på en karta som även visar höjdskillnader, tempo och hur mycket energi som förbrändes under tiden. Det finns även en MySports-app för telefonen, så att man kan följa sina aktiviteter i telefonen.

Under skärmen sitter det en knapp för att navigera bland telefonens inställningar. Knappen används som en liten styrspak och det fungerar riktigt bra. Det är betydligt bättre än att försöka peka på skärmen med ett svettigt finger för att styra klockan.

De många smarta funktioner sätter press på batteriet. Det följer med en laddare som enbart passar till klockan. För att använda den måste man dock ta bort själva boetten från armbandet, som för övrigt finns att köpa i en rad färger.

TomTom Runner 2 Cardio + Music finns att köpa här via Prisjakt.

Omdöme

Bra urval av funktioner och noggrann mätning gör detta sportur till en attraktiv träningskompis. När många funktioner används samtidigt blir batteritiden väl kort.

Specifikationer

Märke
TomTom
Produkttyp
Gps-ur
Mått
2,2 x 2,5 cm (skärmstorlek)
Vikt
50 gram
Anslutning
Usb, Bluetooth
Övrigt
Pulsmätare, avstånd, tid, kaloriförbrukning