Club Ultra Smart Docking Station

Sensevision Club Ultra Smart Docking Station

Dockingstation med många usb 3.0-portar, videoingångar och uttag för hörlurar och mikrofon.

av #Diverse #Sensevision
8.0

I de flesta datorer, särskilt bärbara, är det ofta knappt om lediga portar och ibland saknas helt enkelt den typ av port man behöver för att exempelvis ansluta en extern bildskärm. Lösningen är då att skaffa en dockningsstation.

Sensevisions Club Ultra Smart är en av de mest funktionsrika dockningsstationer vi har sett. Den ansluts till datorn via usb 3.0 och ger då i första hand tillgång till en usb-hubb med fem usb-uttag. Den innehåller dock mycket mer än så. Här finns också anslutningar för externa bildskärmar via hdmi, dvi eller vga. Det smarta är att allting skickas från dockningsstationen till datorn via den enda usb 3.0-kabeln. Det gäller även för det inbyggda nätverksuttaget och ljudanslutningarna för hörlurar och mikrofon. Det är extremt praktiskt och smart.

Club Ultra Smart är ett par centimeter hög och är tänkt att stå intryckt bakom och under en bärbar dator, som på det sättet får lite extra lutning – vilket inte är så dumt när man skriver på tangentbordet. Vi har testat den tillsammans med HP:s bärbara pc Envy 15-as004no (som också testas här i Testzonen) och det känns nästan som dockningsstationen är byggd för just den datorn. HP:s dator har en skärm på 15 tum och den storleken på dator passar perfekt för Club Ultra Smart då båda enheterna är ungefär lika breda.

Det krånglade dessvärre en del när vi skulle installera dockningsstationen. HP-datorn saknar cd-läsare, så vi var först tvungna att kopiera hela cd-skivan till ett usb-minne och sedan installera från det. Men problemen slutade inte med det. Under installationen valde vi drivrutiner för Windows 10, men anslutningen av externa bildskärmar fungerade ändå inte. Det var först efter att vi letat upp nya drivrutiner på tillverkarens webbplats som systemet kom i gång och började fungera fullt ut.

Sensevision Club Ultra Smart Docking Station finns att köpa här via Prisjakt

Omdöme

Praktisk dockningsstation som är väldigt dyr. Hög byggkvalitet, men de medföljande drivrutinerna fungerade inte.

Specifikationer

Märke
Sensevision
Produkttyp
Dockningsstation
Mått
37 x 4,9 x 2,4 cm
Anslutning
5x usb 3.0, hdmi, vga, dvi, hörlurar, mikrofon, nätverk