Samsung Gear VR

SAMSUNG GEAR VR

Dyr entré till konstgjord verklighet

av #Diverse #Samsung
8.0

Precis som 3d var det stora försäljningsargumentet för några år sedan är Virtual Reality (VR) det nu. VR, eller virtuell verklighet, innebär att man i spel eller film upplever att befinna sig mitt i handlingen. För att effekten ska fullbordas måste varje öga se en separat bild, så att hjärnan luras att se djup i bilden.

Samsungs VR-glasögon Gear VR ser häftigare ut än vad de är. I själva verket är de enbart ett tomt plastskal med plats för en Samsung-telefon. Telefonens skärm används i stället för de två små skärmar som finns i andra VR-glasögon. Principen är densamma som med Googles pappersglasögon Cardboard som kostar 29 kronor.

I den tillhörande appen finns det mängder med fascinerande spel och filmer. Många är gratis, andra kostar pengar. Innehållet håller överlag högre kvalitet än vad som finns till Google Cardboard. Här finns till exempel titeln Jurassic Park där man hamnar mitt i en regnskog med en sovande dinosaurie framför sig. Upplevelsen är total och om man vrider på huvudet ser man omgivningarna på samma sätt som om man vore där på riktigt. Det känns verkligen som att stå i regnskogen. På samma sätt går det att hämta innehåll där man hamnar långt ut i rymden eller flyger över Sibirien.

På sidan av Gear VR finns det kontrollknappar för spel samt en tillbakaknapp. Pekaren på skärmen styrs genom att huvudet rörs. Glasögonen är komfortabla och går att bära länge utan besvär, men vi upplever att det lätt bildas imma på insidan av glasen. Dessutom är Gear VR alldeles för dyra.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

VR-glasögon för Samsungs telefoner eller pekdatorer. Kul teknik,
men alldeles för dyra.

Specifikationer

Märke
Samsung
Produkttyp
VR-brille
Mått
20,2 x 11,6 x 9,3 cm
Vikt
318 gram (utan telefon)
Anslutning
USB
Övrigt
Systemkrav: Galaxy S6/S6 Edge, S7/S7 Edge og Note 5