En smart liten sensor för att mäta ett barns aktivitetsnivå under dagen.

ReimaGo

En smart liten sensor för att mäta ett barns aktivitetsnivå under dagen..

av #Diverse #Reima
8.4

ReimaGO är en liten sensor som göms i ett klädesplagg för att mäta fysiska aktiviteter under dagen. Det är den finska barnklädestillverkaren Reima som står bakom konceptet, som är framtaget för att få våra barn att röra sig mer och inte bara sitta framför datorn, mobilen eller iPaden.

Reima har tagit fram en ny serie barnkläder för den nya sensorn. Kläderna innehåller en liten ficka där sensorn fästs, men den fungerar precis lika bra i vilket plagg som helst – men helst ska den ligga i en bröstficka eller i alla fall i brösthöjd för att fungera optimalt. Den ska helst inte ligga lös i en stor ficka och rulla runt.

Senorns kommunicerar med en app i mobilen och det tar inte mer än ett par minuter att få de tu att hitta varandra.

ReimaGO innehåller ingen gps och fungerar inte för att se var barnet är. Den mäter enbart barnets fysiska aktivitet. När dagen är sluts hämtas den insamlade informationen av appen och tanken är att föräldrarna och barnen tillsammans ska gå igenom dagens aktiviteter. För att göra det hela mer lustbetonat är appen utformad som ett spel där spelaren, alltså barnet, tar sig framåt med hjälp av mängden fysisk aktivitet. Ju mer barnet rör sig under dagen desto bättre går det i spelet. Föräldrarna kan lägga in egna små belöningar i spelet och bestämma hur belöningarna ska se ut. Föräldrarna bestämmer också målen för när nya belöningar ska lösas ut.

ReimaGO är ett kul sätt för att få barnen att röra på sig. Är inte barnen för stora fungerar appen bra, men lite äldre barn genomskådar förstås det hela rätt snart. Priset är dock i överkant.

ReimaGO finns att köpa här via Prisjakt


+ Bra app
+ Liten och lätt sensor
Dyr

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Kul sätt att få sitt barn att röra sig lite mer. Aningen dyr.

Specifikationer

Märke
Reima
Produkttyp
Aktivitetssensor
Mått
3,7 x 0,8 cm
Vikt
9,4 gram