BenQ Zowie Vital

BenQ Zowie Vital

Enkelt ljudkort som ger bättre ljud från datorn

av #Diverse #BenQ
8.6

För att få bättre ljud med mindre brus när musik spelas i datorn kan det finnas mycket att vinna med ett externt ljudkort. Ett bra exempel på det är BenQ Zowie Vital, som gör det möjligt att spela upp musik från datorn i hi-fi-kvalitet. Ljudbilden är bra och detaljrik i alla musikgenrer. Ljudvolymen kan dras upp betydligt högre än vad som är att rekommendera med datorns inbyggda ljudkort.

Zowie Vital ansluts till datorn via en usb-port och det behövs ingen extra strömförsörjning. Därefter ansluts ett par hörlurar eller ett par aktiva högtalare till ljudkortet. Det går att ha bådadera anslutna samtidigt eftersom det finns två ljudutgångar. Det finns även en ingång för mikrofon.

På detta minimalistiska ljudkort finns det inga fysiska knappar, men när det ansluts till datorn lyser det upp ett antal knappar på ovansidan. Där går det till exempel att justera ljudvolymen samt ställa in bas och diskant. Här väljs även om ljudet ska skickas till hörlurarna eller högtalarna. Alla knappar kan dessutom låsas som skydd mot ofrivilliga tryck.

BenQ Zowie Vital finns att köpa här via Prisjakt.

 

 

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett dyrt externt ljudkort, men BenQ Zowie Vital förbättrar verkligen ljudkvaliteten i de datorer som vi använde i testet. Det hörs även med billigare högtalare och hörlurar.

Specifikationer

Märke
BenQ
Produkttyp
Externt ljudkort
Mått
10,1 x 6,5 x 2,1 cm
Anslutning
USB