HP Envy Curved 34

HP Envy Curved 34

Bredaste datorn i världen

av #Dator #Hewlett Packard (HP)
8.0

Har du gott om pengar och fäbless för elegans är HP Envy Curved 34 rätt val. Det är en pärlvit allt i ett-pc med en böjd skärm på 34 tum i formatet 21:9. Det är nästan samma mått som en bioduk. Det är lätt att förstå vitsen med den böjda skärmen när man sitter framför datorn och jobbar. Det finns enormt mycket plats på skrivbordet och det är underbart att kunna jobba med åtskilliga fönster öppna samtidigt utan att behöva flytta runt dem. Värt att notera är trots skärmens bioformat, så kan de flesta videotjänster av typen Netflix inte ge fullt utbyte av den stora skärmen.

På baksidan hittar vi bland annat fyra usb-portar, en nätverksport, in- och utgångar för hdmi samt anslutningar för hörlurar och mikrofon. På skärmen undersida finns det ytterligare två usb-portar samt en kortläsare för minneskort. Det är bra tänkt, men placeringen gör det svårt att hitta rätt för att ansluta sladdar – inte minst på grund av att datorn är så bred. Det borde finns fler portar på kortsidorna i stället.

På den en terabyte stora hårddisken finns det gott om plats för filer. Smart nog ligger själva Windows alla program på en separat ssd på 128 gigabyte. Det innebär att datorn startar blixtrande snabbt och vi klockar in uppstartstiden till 18 sekunder.

Datorn bygger på Intels processor Core i7 som tillsammans med åtta gigabyte ramminne och Nvidias grafikkort GeForce GTX 960A blir datorn något av en arbetshäst som klarar det mesta, även om den inte hör till de snabbaste på marknaden.

Överst till vänster på datorn står det Bang & Olufsen. De danska ljudspecialisterna har inte byggt högtalarna men väl fintrimmat dem efter sina egna krav på ljudkvalitet. Och visst låter det bra, särskilt i spel och film. Vis musiklyssning märks det tydligare att det saknas en del bas.

Mitt ovanför bildskärmen sitter det förstås en webbkamera som tar bilder i upplösningen 1080p. Det rör sig om Intels RealSense 3D-kamera vilket bland annat gör det möjligt att logga in i Windows genom att visa upp ansiktet fram datorn. Det går även att styra datorn med handrörelser. Tekniken fungerar, men i praktiken har man ingen större nytta av den än så länge.

Det är först och främst skärmen som ska sälja den här datorn, även om prestandan räcker till det mesta. Chassiet känns plastigt, vilket förtar lite av den omedelbara lyxkänslan. Dessutom är tangentbordet som följer med tämligen simpelt och lågprisbetonat. Det är dock kompakt och tar inte upp alltför mycket plats på skrivbordet.

HP Envy Curved 34 finns att köpa här via Prisjakt.

Omdöme

Det är lätt att bli imponerad över dessa 34 böjda tum som utgör HP:s lyxiga allt i ett-pc. Prestandan är dock inte av det vassare slaget.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Allt i ett-pc
Processor
Intel Core i7-6700T 2,8 GHz
Grafikkort
Nvidia GeForce GTX 960A 2 GB DDR5
Ramminne
8 GB
Lagring
128 GB SSD + 1000 GB HDD
Skärmstorlek
34 tum (86,3 cm)
Skärmupplösning
3440x1440 pixel
USB-portar
4x usb 3.0, 2x usb 2.0
Anslutningar
Hörlurar, nätverk, hdmi
Nätverk
WiFi 802.11ac, Bluetooth
Mått
92,9x16,9x46,7 cm
Vikt
13,5 kg
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (högre är bättre)
8226 poäng (processor)