Dell XPS 15 9550

Lyxig bärbar klarar allt

av #Dator #Dell
8.0

Dell XPS 15 är en välbyggd bärbar dator som inte bara är elegant och snygg utan även har prestanda nog för att klara i stort sett allt. Det spelar ingen roll om man jobbar i Office, surfar på internet eller spelar ett spel – XPS gör jobbet med den äran. Kombinationen av Intels snabba Core i5-processor och Nvidias grafikkort 960GTX räcker för att halvtunga spel ska flyta perfekt.

Det innebär också att XPS 15 är snabb på annat. Vi har testat tung bildbehandling utan att behöva vänta på jobbiga filter som i vanliga fall tynger datorn rejält. Det går även snabbt att starta datorn tack vare att Windows huserar på en SSD på 32 gigabyte medan program och filer ligger på den en terabyte stora hårddisken.

Den 15,6 tum stora skärmen med full hd-upplösning har en perfekt balans mellan upplösning och läsbarhet. Trots en vikt på nära tre kilo är det lätt att ta med Dell XPS 15 överallt. Och det gör man gärna eftersom den är så trevlig att jobba med. Tangentbordet är ett av de bästa i klassen. De stora tangenterna är känsliga nog för att en tangenttryckning ska registreras korrekt även om man slirar lite och halvmissar tangenten.

Ljudkvaliteten från de inbyggda högtalarna imponerar dock inte och ljudet känns lätt. I gengäld låter det bra i hörlurar där ljudet blir detaljerat och störningsfritt. Det är perfekt för film och musik.

Det som gör Dell XPS 15 attraktiv är den samlade helheten. Datorn briljerar egentligen inte på någonting, men i detta fall är summan större än delarna. Det nojiga priset är trots allt acceptabelt.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En härlig och lyxig bärbar pc som klarar allt i vardagen. Snygg och välbyggd.

Specifikationer

Märke
Dell
Typ
Laptop
Processor
Intel Quad Core i5-6300HQ
Grafikkort
GeForce 960GTX 2 GB
Ramminne
8 gigabyte
Lagring
1 000 GB HDD + 32 GB SSD
Skärmstorlek
15,6 tum
Skärmupplösning
1 920x1 080 pixels
Mått
35,7 x 23,5 x 1,1 cm
Vikt
2,80 kg
Batteritid
5 timmar 42 min