Dell Latitude 7370

Dell Latitude 7370

Kompakt ultrabärbar från Dell med många kvaliteter till ett högt pris.

av #Dator #Dell
8.1

Kompakta och kolfiberklädda Latitude Dell 7370 är ett utmärkt bevis på att en bärbar arbetsdator inte nödvändigtvis måste vara trist.

Som med de flesta produkter från Dell går det att i hög grad själv bestämma hur datorn ska bestyckas. I den modell som vi har testat sitter det åtta gigabyte ramminne, en ssd på 256 gigabyte och en Core m5-processor från Intel. Tillsammans med Windows 10 får vi en dator med goda prestanda även om den inte hör till de snabbaste i prisklassen.

Den 13,3 tum stora skärmen är inte tryckkänslig, men den gör i alla fall datorn attraktiv tack vare full hd-upplösning, en tunn ram runt skärmen samt en matt yta. Det sistnämnda är ett bra skydd mot reflexer, däremot blir färgerna mer dämpade och mindre levande än i många blanka skärmar.

Webbkameran sitter dumt placerad nederst till vänster. I praktiken innebär det att den man pratar med under videosamtal får en perfekt bild av ens näsborrar. Något som sällan är särskilt tilltalande.

Det är dock ett sant nöje att jobba med Latitude 7370, inte minste beroende på responsen från de bakgrundsbelysta tangenterna som är långt bättre än vad vi är vana vid i bärbara datorer. Musplattan med tillhörande knappar fungerar som den ska, även om en riktig mus är att föredra.

En detalj som snabbt kan bli problematisk är att det bara finns en vanlig usb-port. Visserligen finns det två usb c-portar, men ännu så länge finns det inte särskilt många tillbehör som stödjer denna nya usb-standard. Å andra sidan är datorn framtidssäkrad. Men innan framtiden är här lär en usb-hubb hamna överst på de flestas önskelistor.

Dell Latitude 7370 köps direkt av Dell.

Omdöme

Dell Latitude 7370 är en kompakt och välbyggd bärbar pc med de senaste teknikerna. Prestandan är dock inte tillräckligt hög för att gottgöra prislappen.

Specifikationer

Märke
Dell
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core m5-6Y57 1,1GHz
Grafikkort
Intel HD Graphics 515
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB SSD
Skärmstorlek
13,3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
1x usb 3.0, 2x usb typ C
Anslutningar
Hörlurar, hdmi
Nätverk
Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth
Mått
30,5 x 21,1 x 1,5 cm
Vikt
1,2 kg
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10
Övrigt
Kortläsare för Micro-SD
Benchmark (högre är bättre)
3786 (CPU benchmark)