dell7350d alt text

Dell Latitude 7350

Kraftfull 2 i 1-pc med brister.

av #Dator #Dell
8.0

En pekdator är den ultimata mobila datorn och perfekt för surfning, film, spel och musik. En bärbar dator är klart överlägsen för jobb som går ut på att skriva texter, redigera bilder eller annat som kräver den precision en mus och ett tangentbord ger.

Dell Latitude 7350 är en 2 i l-dator som kombinerar det bästa från dessa två världar. Den finns i en rad konfigurationer, men består av en pekskärm på 13,3 tum och ett tangentbord med bakgrundsbelysta tangenter med en så god kvalitet att det fungerar perfekt för att skriva långa texter. Den breda musplattan fungerar bra och det är lätt att kontrollera pekaren. Skärmbilden är klar och har fina färger.

Full hd-upplösningen i den relativt lilla skärmen är hög och därför får det plats flera öppna fönster intill varandra. Text, ikoner och andra element är dock förstorade till 150 procent i standardläget I Windows är det lätt att ändra dem till normal storlek – om man har tillräckligt god syn för att klara det. Då krävs det dessutom bättre precision med pekfingret för att träffa rätt.

Under det grå skalet är det främst ssd-enheten som förtjänar ett omnämnande. 256 gigabyte räcker långt i en dator av detta slag, om man inte envisas med att ha en massa underhållningsfiler i datorn. De klarar processorn av, men för 3d-spel i modern tappning duger det inte. Fyra gigabyte ramminne imponerar dock inte, men visst räcker det till Windows.

I tangentbordet finns det två usb-portar och en skärmanslutning. Det är inte mycket att skryta med när en mus, skrivare, externa lagringsenheter och annat behövs. På skärmen hittar vi strömbrytaren, knappar för ljudvolymen samt ett hörlursuttag.

Fästet på tangentbordet är väl utformat och skärmen sitter säkert fast. Det går inte att ändra skärmens vinkel särskilt mycket och den kan inte vändas så att tangentbordet fungerar som stöd vid exempelvis filmvisning. Datorn är visserligen lätt, men trots det ett halvkilo från att kvala in som en lättviktsdator.

Batteriet håller i gång datorn i cirka tio timmar, men bara om skärmen och tangentbordet är hopkopplade. Utan tangentbord fungerar skärmen som en pekdator i cirka sju timmar.

Omdöme

En dyr men mångsidig och mobil dator med lång batteritid och bra skärm. Det sparsamma urvalet av anslutningar drar dock ner betyget

Specifikationer

Märke
Dell
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Processor 5Y10 0,8 GHz
Grafikkort
Intel HD Graphics 5300
Ramminne
4 GB
Lagring
256 GB SSD
Skärmstorlek
13,3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb 3.0
Anslutningar
hörlurar, 1x DisplayPort (mini), SD-kortläsare
Nätverk
802.11ac, Bluetooth 4.0
Mått
32,0 x 23,0 x 2,0 cm
Vikt
1,66 kg
Batteritid
10,5 timmar
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10