ASUS ZENPAD 10 ZD300CL

Asus Zenpad 10 ZD300CL

Trist 2-i-1-pc

av #Dator #ASUS
3.0

Låt oss slå fast det på en gång: För den som letar efter en liten 2 i 1-dator finns det bättre lösningar än Asus ZenPad 10. Det hela börjar dock bra. Asus pekdator känns skön att hålla i och den lädermönstrade plasten på baksidan ger ett bra grepp. Tangentbordet är lätt att ta loss och sätta tillbaka med hjälp av magneter.

Men så fort vi startar datorn går det dessvärre utför. Operativsystemet är Android 5.0 och det ska egentligen fungera bra på den här maskinen, men skärmen förstör hela upplevelsen. Den reagerar inte alltid som förväntat, något som är mycket irriterande. Bildkvaliteten är medelmåttig och bilden känns grumlig. Asus egna ord ” ofattbart verklighetstrogen visningsupplevelse” känns helt obegripliga.

Skärmen är inte det enda problemet med ZenPad 10. När vi sätter datorn på prov med ett par krävande spel inser vi raskt att prestandan inte räcker till. Pekdatorn orkar helt enkelt inte driva spelen på ett tillfredsställande sätt.

Den som i stället tänker se på film blir i alla fall glatt överraskad över ljudet. Såväl de inbyggda högtalarna som ljudet i hörlurarna låter ovanligt bra.

Som sig bör finns det två kameror i ZenPad: en på två megapixel för självporträtt och en huvudkamera på baksidan på fem megapixel. Bilder tagna med kamerorna ser trista ut när vi tittar på dem på skärmen, vilket vi först tolkar som ytterligare ett bevis på att skärmen, om uttrycket tillåts, suger. När vi sedan för över bilderna till en dator noterar vi att Asus även har rotat i reabackarna när de valt kameror. Ingen köper en ZenPad för att ta kvalitativa bilder.

Omdöme

Asus ZenPad 10 låter bra, men har en förfärlig bildkvalitet. Inget vi rekommenderar..

Specifikationer

Märke
ASUS
Processor
Intel Atom Z3560 Quad-Core, 64-bit
Vikt
510 gram