Världens tunnaste bärbara pc Acer Swift 7

Acer Swift 7

Världens tunnaste bärbara pc.

av #Dator #Acer
8.1

Världens tunnaste bärbara pc är i sanning en fröjd för ögat. Gyllene metall och mattsvart plast är de dominerande materialen på Acers härliga dator. Den är extremt tunn och formligen osar exklusivitet.

Även om Swift 7 bara är en centimeter tjock är den 13,3 tum stora datorn allt annat än bräcklig. Tvärtom är det tunna chassit vridstyvt och solitt och byggkvaliteten kan ingen klaga på.

Det är bara några få millimeter från bordsytan till tangentbordet, vilket ger en fantastisk arbetsställning eftersom armar, axlar och händer får bra stöd när handleden kan vila på bordet. Det är inga större problem att arbeta under alla de nio timmar som batteriet håller liv i datorn.

Levande bilder med reflektion
När en dator är så här pass liten är det lätt att tro att varken prestandan eller skärmkvaliteten är något vidare, men så är det absolut inte. Skärmen bjuder på full hd-upplösning och även om det inte är mycket att skryta med för en dator i den här prisklassen är bildkvaliteten hög. Filmer och bilder är skarpa med härliga färger och riktigt bra kontrast. Dessvärre blänker det en hel del i skärmen även vid måttligt stark belysning.

För vardagsarbetet är prestandan på alla sätt fullt tillräcklig. Åtta gigabyte ramminne och en SSD på 256 gigabyte gör sitt till för att datorn ska upplevas som kvick och reaktionssnabb. För spel och videoredigering är dock i5-processorn lite för svag.

Swift 7 är ganska dyr. Här gäller det att fundera på vad som är viktigt: Vill man ha en dator som är oöverträffat mobil och användbar till kontorsarbete eller en dator som ersätter en stationär pc på alla områden. I det senare fallet är Swift 7 inte rätt val, men annars är den toppen. Värt att notera är att Acer har snålat på usb-portarna. Två stycken räcker inte för en smidig vardag.

Acer Swift 7 finns att köpa här via Prisjakt


+ Tunn
+ Utmärkta prestanda
+ Tyst
Alldeles för få portar

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Läcker och dyr bärbar dator med exklusiv design. Prestandan är bra, men räcker inte till allt.

Specifikationer

Märke
Acer
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i5-7Y54 1.2 GHz
Grafikkort
Intel HD Graphics 615
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB SSD
Skärmstorlek
13,3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
128 MB Intel HD Graphics 615
Anslutningar
3,5 mm, 2x usb C
Nätverk
Bluetooth 4.0, 802.11a/b/g/n/ac
Mått
32,46 x 22,96 x 0,998 cm
Vikt
1,12 kg
Batteritid
9 timmar
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home 64 Bit
Övrigt
Integrerad webbkamera
Benchmark (högre är bättre)
1910,6